Hallsjøen

Hallsjøen er en innsjø nordøst i Meråker kommune. En liten del av sjøen, Svenskevika, går inn på svensk side. Innsjøen er regulert med ei reguleringshøgde på ca 7 m.

Meråker jeger og fiskeforening har ei hytte med båt og garn der som leies ut for en meget rimelig penge. Alf Egil Haugen (tlf 74 810 602) er ansvarlig for utleia.

Rundt hallsjøen ligger det en mengde mindre fiskevann med stor og fin fisk, både ørret og røye, og mang ein meråkerbygg og kopperåbygg har funni kvile og sjelefred der oppe mellom harde økter med ovnsarbeid på Meraker Smelteverk. En skikkelig fjellkar og visemaker Per Berg, har skrivi et vakkert dikt om sine opplevelser av Hallsjøen. Hans ord kan du lese ved å klikke her:

              

 

Ei helg først i september 2001 var fra venstre: Alf Egil Haugen, Ada Ringen og jeg ute og trakk garn. To flotte ørreter blei med sammen med ca 100 fine røyer som skulle bli til rakfisk

 

 

Her er resultatet av to timers fiske i et av småvatna som ligger ca 40 minutters lett spasertur fra Hallsjøen. Den heldige fisker er min yngste sønn Morten.

Se flere bilder fra Hallsjøen